Des de Ferro-Ibèric fins a Ferro-Ibèric ( -650 / -50 )
Des de Romà fins a Romà ( -218 / 476 )
Des de Medieval fins a Medieval ( 400 / 1492 )
Des de Modern fins a Modern ( 1453 / 1789 )
Des de Segles XVIII-XX fins a Segles XVIII-XX ( 1790 / 1999 )
Tipus de jaciment
Varis desconegut
Lloc o centre de producció i explotació agrícola
Sense dades.
Descripció
Per accedir al jaciment des del centre de la vila, cal prendre l'Avinguda Just Marlés i Vilarrodona, seguir per l'Avinguda Vila de Blanes i, en el trencant amb el carrer de les Alegries, dirigir-se cap al cementiri. El jaciment es localitza darrera el cementiri municipal, prop de la cruïlla entre les carreteres de Lloret de Mar a Blanes (GI-682) i Lloret de Mar a Vidreres (C-63, antiga GI-680).
Joan Llinàs i Jordi Merino (1998), citen en aquest indret i a l'entorn del mas de Can Forner (enderrocat abans de l'any 1998) l'existència de restes indeterminades que es podrien atribuir a l'època romana, sense cap altra indicació.
Durant el mes d'abril de l'any 2009 es portà a terme una intervenció arqueològica en uns terrenys que, fins llavors havien estat ocupats pel pàrking de Les Arenes, al nord del cementiri i al nord-oest del nucli urbà del veïnat de Sant Quirze i a tocar de la carretera de Lloret de Mar a Vidreres, C-63. El motiu de dita intervenció va ser la posada en marxa del Pla Parcial Urbanístic del Sector 3 Sant Quirze.
Es varen portar a terme vuit sondejos mecànics de 80 cm. d'ample, una longitud d'entre 6 i 7,50 metres i una profunditat d'entre 2 i 3 metres, fins arribar al nivell geològic. Al centre de la parcel·la i a una profunditat de 2 metres aproximadament, es varen documentar fragments de ceràmica ibèrica comuna de cocció oxidada i tipus pasta de sandvitx i escassos fragments de ceràmica comuna d'època romana. D'altra banda, també varen trobar fragments de ceràmica moderna, del tipus pisa blava catalana de poblet, pisa policroma de manises, ceràmica vidrada jaspiada i ceràmica vidrada de terra nera d'Abisola, tots els fragments amb una cronologia entre els segles XVIII-XIX.
L'estat de conservació és regular.
Anys després, el 2015, es van realitzar un seguit de rebaixos als terrenys situats a l'oest del barri de la Càndida (Sector 1) i entre l'Avinguda de les Alegries i la Pujada a Puigventós (Sector 2). Aquesta intervenció va descobrir diverses estructures negatives relacionades amb el conreu i l'explotació de la terra que no van poder ser datades amb precisió atesa la minsa mostra de material arqueològic recollit. Aquestes es poden dividir segons un patró crono-tipològic: les restes més antigues, concretament 5 paleocanals, daten de l'Antiguitat tardana; pel que fa a les restes baixmedievals destaca la presència de diversos retalls de planta rectangular i circular que podrien haver funcionat amb anterioritat al camp de conreu baixmedieval, a més de diverses rases de conreu que podrien estar relacionades amb la vinya. En època contemporània es perd el caire rural de la zona a la dècada dels 1960.Per accedir al jaciment des del centre de la vila, cal prendre l'Avinguda Just Marlés i Vilarrodona, seguir per l'Avinguda Vila de Blanes i, en el trencant amb el carrer de les Alegries, dirigir-se cap al cementiri. El jaciment es localitza darrera el cementiri municipal, prop de la cruïlla entre les carreteres de Lloret de Mar a Blanes (GI-682) i Lloret de Mar a Vidreres (C-63, antiga GI-680).
Joan Llinàs i Jordi Merino (1998), citen en aquest indret i a l'entorn del mas de Can Forner (enderrocat abans de l'any 1998) l'existència de restes indeterminades que es podrien atribuir a l'època r...
Estat de Conservació Regular
Anys
Tipus intervenció
2009
Prospecció, Excavació
2015
Control, Excavació, Intervenció preventiva
2015
Control, Excavació, Intervenció preventiva
2015
Control, Eliminació, Intervenció preventiva
Documentació
Classe
Comentari
Memòries i informes
CABAÑAS ANGUITA, NÚRIA. (2009). Memòria científica. Intervenció arqueològica a Can Forner-PPU 3sant Quirze, Lloret de Mar, la Selva. Any 2009. Núm. Mem. 10843
Memòries i informes
MEDINA, GUERRERO, ESTHER; FÀBREGAS I ESPADALER, MARTA. (2015). Memòria de la intervenció arqueològica al jaciment de Can Forner (Lloret de Mar, La Selva). Any 2015. Núm. Mem. 12264.
Referències bibliogràfiques
Autor
Any
Títol
LLINÀS, J; MERINO, J
1998
El patrimoni de la Selva. Inventari històric, artístic i arqueològic dels municipis de la comarca